Home > Artikel

Koken is kinderspel

Bouw je eigen pizza's

Op wereldreis gaan door een Indische curry klaar te maken, de superheld uithangen met de deegrol en aan je vriendjes en familie tonen dat er wel een groentemonster in jou schuilt...koken is eigenlijk één groot spel en daar weten ze bij Colruyt alles van. In hun nieuwste kookboek 'Koken is kinderspel' nemen ze aan de hand van 30 gezonde receptjes kinderen mee op avontuur in de keuken en daar worden wij bij Mini Magazine heel erg gelukkig van. Zo gelukkig dat we graag een receptje met jullie delen om uit te testen met jullie kleine monstertjes...

Dit heb je nodig voor 12 mini-pizza's:
2 rollen kant-en klaar pizzadeeg
90gr geraspte kaas
3 eetlepels olijfolie

mini pizza 1
6 sneetjes salami
1/2 gele paprika
4 eetlepels passata
1 eetlepel gedroogde oregano
peper en zout

mini pizza 2
100gr tonijn in eigen nat
1/2 rode ui
5 zwarte olijven zonder pit (blik)
4 schijfjes ananas op sap
4 eetlepels passata
peper en zout


Eerst mag je een beetje toveren en uit 2 rollen pizzadeeg 12 kleine pizzabodems halen. Rol elk vel pizzadeeg uit op bakpapier. Neem een glas met een grote ronde opening en gebruik het als uitsteekvorm. Steek zo uit elk vel pizzadeeg 6 rondjes. Leg de 12 rondjes op 1 of 2 bakplaten met bakpapier.

Voor de eerste mini-pizza snij je 6 sneetjes salami zonder look in dunne reepjes. Verwijder de pitjes en de witte stukjes uit de 1/2 gele paprika en snij de paprika in blokjes. Doe de 4 eetlepels passata in een kommetje. Wrijf de tomatensaus met een lepel of een mes uit over 4 kleine pizzabodems, maar zorg er wel voor dat de randen van de rondjes wit blijven. Kruid alle pizzabodems met 1 eetlepel gedroogde oregano, peper en zout. Verdeel de reepjes salami en de blokjes gele paprika over de 4 pizza's.

Voor de tweede mini-pizza mag je hulpkok eerst 1/2 rode ui in dunne ringen snijden. Lepel 100gr tonijn in eigen nat uit blik en laat uitlekken. Neem ook 4 schijfjes ananas op sap uit het blik en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij ondertussen 5 zwarte olijven in ringetjes. Snij de uitgelekte schijfjes ananas in kleine stukjes. Doe de tonijn in een kommetje en trek hem uit elkaar in kleinere stukken met een vork. Doe 4 eetlepels passata in een kommetje. Wrijf ze met een eetlepel of mes uit over 4 kleine pizzabodems maar zorg er wel voor dat de randen van de rondjes wit blijven. Kruid alle pizzabodems met peper en zout. Verdeel de stukjes tonijn, de stukjes ananas de olijven en de rode ui over de 4 pizza's.

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje. neem met een borsteltje wat olijfolie en bestrijk er de witte randen van alle pizza's mee. Strooi dan 90 gr geraspte kaas over alle pizza's. Laat de pizza's 12 à 15 minuten in de oven staan tot alles gebakken is en de kaas mooi gesmolten.

mmmmmmmmm....smakelijk!

Meer van deze gezonde receptjes vind je in het boek 'Koken is kinderspel' verkrijgbaar bij de Colruyt.

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be