Home > Artikel

3 jaar heeft het geduurd tot ik aan de andere kant hoorde: "Proficiat!"

Kim en haar partner legden een lange weg af om hun kinderwens te realiseren. De beleving van die eindeloze tijd gaf aanleiding tot de volgende getuigenis. Kim haar verhaal is open, eerlijk, onbevangen, diep menselijk en vooral, voor zoveel koppels z herkenbaar!
Het eerste jaar geloof je wat ze in de boekjes schrijven: voor een eerste kindje duurt het gemiddeld zes maanden tot een jaar. Tuurlijk hebben we in dat jaar vaak gedacht: JA, het is prijs! Maar ofwel een zwangerschapstest ofwel een bloedonderzoek zei keer op keer weer: NEE! Telkens ontgoocheld worden, was niet leuk. We voelden ons bij momenten zo onzeker, hebben ons vaak afgevraagd, waarom wij niet en zij wel? We probeerden ons hoofd niet te laten hangen en namen ons voor om, als het dan prijs zou zijn, een levensgroot gat in de lucht te springen.

Niet altijd even pijnloos

Het fertiliteitscentrum werkte met drie artsen waarvan er n ons alvast zeer vriendelijk onthaalde. Hij luisterde aandachtig naar ons verhaal en stelde enkele testen voor. Bij mij zou men met een inwendige camera de binnenkant van de baarmoeder bekijken en men zou ook nagaan of mijn eileiders nergens voor obstructie zorgden. Het waren onderzoeken die zeker niet altijd even pijnloos verliepen. Maar het moest nu eenmaal. Mijn partner ging met het gekende potje aan de slag en bij ons beiden werd ook ons bloed gecontroleerd.

Diagnose

Een goede week later werden we terug verwacht voor een bespreking van de resultaten. Ons moeizame traject richting zwangerschap lag aan onze vriendjes, ze waren niet sterk genoeg om zelfstandig naar mijn eitje te zwemmen en al zeker niet om in het eitje binnen te dringen. De artsen waren meteen unaniem: ICSI was beter aangewezen voor ons. Het is een techniek waarbij de zaadcel rechtstreeks in de eicel wordt gebracht. Dat gebeurt in het labo. We spreken hier dus van een proefbuisbabytje. Ok, het was een groot woord, maar we hadden tenminste weer hoop. Hoe onze baby ook verwekt zou worden, maakte voor ons niet zoveel uit. Het was ons kleintje, ons wonderkindje!

Genieten met volle teugen

Toegegeven, niet elke dag is rozengeur en maneschijn. Toch genieten we met volle teugen van ons nu tien maanden oude meisje! En ook al was de tocht naar de zwangerschap lang en emotioneel belastend, als ik toen geweten had wat ik nu weet, ik zou veel vlugger de stap naar de fertiliteit hebben gezet. Het is iets wat ik iedereen van harte aanraad. Zijn jullie bijna een jaar bezig voor jullie liefdeskindje, wacht niet te lang om een afspraak te maken bij de fertiliteitskliniek. Waarmee ik niet bedoel dat jullie niet op een natuurlijke wijze zwanger kunnen worden. Het kan nooit kwaad om wat informatie in te winnen en een antwoord te krijgen op vele vragen die bij jullie leven. Onwetendheid is immers een slechte raadgever.

Het volledige artikel kan je lezen in editie 6 van Mini magazine.
Bron: Met dank aan het Fertiliteitscentrum van AZ Sint-Lucas, Gent, www.azstlucas.be
Relevante thema's: fertiliteit, ICSI, persoonlijk verhaal

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be