Home > Artikel

Sinterklaas kapoentje, gooi (niet eender) wat in mijn schoentje

Sinterklaas en zijn Pieten maken volop hun pakjes om binnenkort heel wat kinderen blij te maken. Waar houden zij als speelgoedexperten rekening mee? En besteden zij ook aandacht aan gezond snoepen?
Speelgoed
Spelen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom kiezen Sinterklaas en zijn Pieten in de eerste plaats speelgoed dat het kind zelf leuk vindt. Zo wordt het spelenderwijs handiger en leert het zichzelf, de anderen en de wereld al spelend ontdekken. Sinterklaas en zijn Pieten kiezen speelgoed dat past bij de mogelijkheden en de leeftijd van het kindje: speelgoed mag niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk zijn. Bij de keuze van speelgoed let Sinterklaas er op dat er een CE-markering (Conformité Européenne) is. Omdat die CE-markering geen keurmerk is dat 100% veiligheid garandeert, controleren ouders zelf het speelgoed op gebreken en houden ze tijdens het spelen een oogje in het zeil. Als het speelgoed voor kinderen van 0 tot 3 jaar een ongeval of een bijna-ongeval veroorzaakt, melden ouders dit best via het meldpunt onveilig kinderartikel op de website van Kind en Gezin.

Spelen doet een kind bewegen
Ook Sinterklaas wil dat kinderen veel bewegen. Daarom geven mama’s en papa’s in deze periode extra aandacht aan actieve spelletjes. Als een baby met zijn armen zwaait en met zijn benen trappelt, oefent hij heel intens zijn spieren. Door zich in buikligging met zijn armen af te zetten, leert een baby zijn hoofd onder controle te houden, om te rollen en zijn heupen te strekken. Dit is nodig om rechtop te leren staan. Als een kind kruipt, leert het vrij naar alle kanten bewegen, zijn armspieren oefenen en zijn evenwicht vinden. Bij het grijpen oefent een kind zijn schouder-, hand- en vingerspieren. Zo leert het alsmaar fijnere bewegingen uitvoeren. Door te lopen, te rennen en te springen, leert een kind zijn bewegingen steeds beter beheersen.

Lekkernijen
Sinterklaas denkt niet enkel aan snoep maar ook aan gezonde alternatieven. Mandarijntjes zijn niet voor niets het favoriete snoepgoed van Sinterklaas. Voor mama’s en papa’s heeft Sinterklaas nog een tip: bewaar een deel van het snoepgoed in een leuke doos en geef het op een ander moment als tussendoortje.


Het volledige artikel kan je lezen in editie 2 van Mini magazine.
Relevante thema's: speelgoed, bewegen, lekkernijen

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be