Home > Artikel

De 5 leukste peuter-en kleuterbezigheden tijdens de kerstvakantie!

De kerstvakantie staat voor de deur! Tijd om plannen te maken en leuke dingen te doen met jullie peuters en kleuters. Inspiratieloos? Wij geven jullie alvast enkele leuke anti-verveeltips…
 

1. Kerst in DE Studio
Voor het vierde jaar op rij viert Villanella Kerst in DE Studio! Dit jaar feesten we samen met onze vrienden van Theater De Spiegel, Theater FroeFroe, Domestic Science Club, Tuning People & kinderenvandevilla. Met vrolijke voorstellingen waar muziek in zit, met lekkernijen, leuke verrassingen en cadeaus onder de kerstboom. En met een memorabel kinderfeest na elke voorstelling! Breng de hele familie mee. Kerst in DE Studio is het perfcte uitje tijdens de feestdagen.
Meer info? www.destudio.com

2. Winter Plopsaland in De Panne
Geniet van de honderden kerstbomen, kleurrijke kerstballen en duizenden lichtjes. Droom weg bij de bekende melodietjes en bewonder de dansjes van de opgewekte kerstelfjes, tinnen soldaatjes en andere kerstfiguurtjes die vrolijk om je heen dartelen. En kijk: Maya de Bij, Wickie de Viking en al hun vriendjes hebben een leuke winteroutfit aangetrokken! Combineer je bezoek aan Plopsaland met een Samson & Gert Kerstshow, al jarenlang dé familie-uitstap van het jaar! Voor het 3e jaar op rij kunnen de duizenden toeschouwers genieten van deze schitterende show in het gloednieuwe Plopsa Theater in De Panne.
Meer info? www.plopsa.be

3. Bioscooptip: The Good Dinosaur
De perfecte film om met kleine kinderen te gaan bekijken en er zelf ook nog van te genieten. In de film “The Good Dinosaur” lopen enorme dinosaurussen rond die het meest intelligente ras op aarde zijn. Ons leven ziet er heel anders uit en de rollen zijn compleet omgedraaid! Pixar Animation Studios neemt je mee op een spannend avontuur in een wereld van dinosaurussen. Een dino genaamd Arlo sluit voor het eerst vriendschap met een mensenkind en noemt hem Spot. Samen gaan zij op een ontdekkingsreis door een wild en mysterieus landschap. De onzekere Arlo leert zijn angsten te overwinnen en ontdekt waar hij daadwerkelijk allemaal toe in staat is. De film The Good Dinosaur wordt in de meeste Vlaamse bioscopen gespeeld.
Meer info? www.thegooddinosaur.be


4. Lees een kerstverhaal voor
Ook al ben je niet zo katholiek, een kerstverhaal voorlezen is altijd leuk, gezellig en leerzaam. Een paar tips voor jonge kinderen:

-Nog één nachtje slapen door Jacques Vriens

-Het kerstboek voor peuters en kleuters door Marianne Busser

-Kerstmis door Dick Bruna

-Vrolijk kerstfeest, Dribbel door E. Hill

5. Organiseer een leuke knutselnamiddag
Op Pinterest vind je zeker en vast leuke ideetjes om samen creatief te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld niet-breekbare kerstballen versieren. Laat je kind er een versieren en je hebt een unieke kerstbal! Of wat dacht je van oude cd’s versieren en ze in de kerstboom hangen. De leukste kerstkleurplaten vind je hier http://www.kleurplaten.nl/Kleurwedstrijden/beginpagina-nieuw.asp of wat dacht je van cadeautjes origineel inpakken door je kinderen te laten tekenen op bruin kraftpapier. Fun verzekerd!

Meer leuke uit-en thuistips voor kids vind je op de mamablog (Leuke Wereld (www.leukewereld.be) van onze redactrice Lobke!
 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be