Home > Artikel

De leukste peuter-en kleuteragenda van de maand

5 tips om op stap te gaan met je kinderen in januari

Nam je dit jaar een goed voornemen om meer leuke dingen met jullie peuters en/of kleuters te doen? Dan schotelen wij jullie een heerlijke maandagenda voor met 5 tips om het gat in de cultuur van jullie kindjes te dichten:

1. Word kampioen tijdens de vier seizoenen van Kapitein Winokio
Kapitein Winokio is de favoriet van heel wat peuters en kleuters en zingt het hele jaar rond. Beleef een volledig jaar in één uur: vallende sneeuw, stralende zon, bloeiende bloemen en kale takken wisselen elkaar moeiteloos af. Geniet van de gezelligheid van een haardvuur, de romantiek van een picknick en de euforie van een zonovergoten dag. Voel hoe de klankkleur van de muziek verandert op het ritme van de seizoenen.
Tickets en info? Op zijn website vind je een overzicht waar je deze maand naar één van zijn concerten kan gaan kijken.
 

2. Muziektheaterfeest voor helden van kleuters
In Onzen Held gaat De Kolonie MT op reis met het bijzondere duo Jo Jochems en Thomas Van Caeneghem. Deze twee acteurs - de ene lang en mager, de andere ook lang en minder mager - ondernemen een muzikale en visuele roadtrip. Met weinig woorden vertellen ze het verhaal van een vader die zijn zoon de wereld laat zien. Of is het omgekeerd? En wie van de twee is onzen held? Samen met multimuzikant Bo Spaenc nemen de spelers je mee in hun zwervende zigeunerbestaan vol wilde verhalen en heimwee naar plekken waar je nog nooit was, op pompende ritmes en in dromerige Balkansferen. Onzen Held is een nieuw muziektheaterfeest van De Kolonie MT voor passagiers vanaf vier jaar.
Tickets en info? Hier vind je alle informatie

3. Opening van het Jeugdfilmfestival met Mini en de Muggen
Jekino brengt MINI EN DE MUGGEN uit op 10 februari 2016. Het is een kleurrijke en fantasievolle kinderfilm van de regisseurs Jannik Hastrup en Flemming Quist Møller, die eerder al samen FIETSMUG EN DANSMUG maakten. Op zondag 31 januari vindt de première van MINI EN DE MUGGEN plaats in HETPALEIS in Antwerpen om 14u. Met de première gaat Het Jeugdfilmfestival ook ineens feestelijk van start. Na de voorstelling zijn leuke activiteiten voor de kinderen gepland!
Tip: Na de première speelt de film op Het Jeugdfilmfestival op verschillende data, in Brugge (Cinema Liberty), in Gent (Studio Skoop), in Kortrijk (Budascoop). Vanaf 10 februari is MINI EN DE MUGGEN in de Belgische bioscopen te zien.
Meer info? Op de website van het Jeugdfilmfestival vind je alle info

4. Word een speelvogel
Het Cultuurcentrum van Sint-Niklaas pakt deze maand groots uit met de aanstekelijke tentoonstelling Speelvogels. In deze expo trekt iedereen -  van piepkuiken tot wijze uil - erop uit, op zoek naar de speelvogel in zichzelf. Welke vinger volgt na Duimelot? En begin je touwtjespringen best met je linker- of rechterbeen? Na een bezoekje aan de expo hoef je niet lang meer na te denken over deze vragen. De tentoonstelling brengt immers de speelvogel in iedereen naar boven. Een speels, interactief verkennend parcours brengt je op een trip langsheen speelgoed en spellen uit je kindertijd, aanstekelijke (film)beelden uit de oude doos, en speelse hedendaagse kunst. Niet alleen kijken, maar ook beleven, denken en doen staan er centraal. Speelvogels daagt jong & oud uit om op onderzoek te gaan naar de betekenis van spelen. Want speelvogels zijn - of blijven we - allemaal!
Meer info? Op deze website vind je alle info. 

5. Voor kleine designers
Speel met de hele familie een spannende wedstrijd in het Design Museum van Gent. Wie ontwerpt de beste voorwerpen: Belgen of Nederlanders? Of wordt het gelijkspel? Kiezen jullie voor een Hollandse zeven-orenpot of voor een Belgisch juwelenkistje? Beantwoord de vragen en verzamel alle spelkaartjes en ontdek of jullie meer Nederlander of Belg zijn op designgebied.
Meer info? Hier vind je alle info.

 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be