Home > Artikel

6 tips om je babykamer goedkoop in te richten

Slaap kindje slaap

 “En nu maar vlug naar jullie warm nestje, en denk erom oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!” Je kleine kindertjes slapen graag in een leuk ingerichte kinderkamer, hoog tijd voor jou om goedkoop aan de slag te gaan. Met weinig geld creëer je een schitterend eindresultaat! 

1. Meet je kamertje op
De eerste maanden slaapt je kleintje nog niet alleen in een kamer maar lekker dicht bij jou dus eigenlijk heb je tijd genoeg om je babykamer in te richten. Neem dus die tijd en meet alles goed op om te voorkomen dat je te veel behangpapier of verf koopt of te grote kasten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de toekomst. In het begin moet er enkel een wiegje of ledikant, een stoel, een commode en eventueel een kleerkast staan. Later vervang je het babybed door een kinderbed waardoor je ruimte al snel te klein wordt.

2. Stel een planning op in combinatie met een inspirerende collage
Verzamel, knip, scheur en plak allemaal leuke prentjes uit tijdschriften en kleef ze op een groot stuk karton. Zo maak je een collage en daaruit zal je zien wat de voorkeurskleuren en zijn en welke elementen zeker niet mogen ontbreken in je kinderkamer. Knutsel je niet graag met lijm, schaar en papier? Dan bestaan er een heleboel online tools om je moodboard te maken. Wedden dat je heel wat geld bespaart door spullen te kopen aan de hand van een planning? Zo voorkom je miskopen!

3. Vraag aan vrienden en familie of ze geen babyspullen wegdoen
Voor je enthousiast begint te shoppen en heel je rekening leegplundert, hoor je best eens bij familie en vrienden of ze een babybedje, kast of commode wegdoen. Ook op tweedehandsbeurzen zoals die van de Gezinsbond vind je vaak babymeubels voor weinig geld. Echte schatten vind je wel op rommelmarkten, tweedehandsbeurzen, in kringwinkels en via leuke webshops! Zowel in het gebruik van stofjes voor gordijnen, lampen, kussens en lakentjes als in de stijl van de meubeltjes, is Scandinavische retrostijl enorm in!

4. Maak van je grootmoeders oude kast een hippe babykleerkast
Wat nodig?
Een oude kast

Restjes behangpapier

Behanglijm en behangborstel

Schaar

Vod

Boormachine

Porseleinen kastknoppen

Aan de slag 
Is je kast beschilderd? Behandel ze dan even voor, anders hecht de behanglijm niet.
Meet de te behangen delen op en knip ze vervolgens uit je restjes behangpapier.
Maak behanglijm aan volgens de gebruiksaanwijzing en breng de lijm aan op de kast.
Tijd om je behangdelen op je kast te kleven. Met een schone vod ga je er nog eens over en laat daarna het behang goed drogen. Met een boormachine maak je twee gaatjes in je kast van 4mm en monteer je de porseleinen kastknoppen.

Hetzelfde kan je doen met een retro babybedje dat je in de Kringwinkel hebt gevonden, hou wel altijd rekening met de veiligheidsvoorschriften.

5. Ga op zoek naar leuk behangpapier en goede verf
Ga bijvoorbeeld voor één accentmuur met hip Scandinavisch behangpapier. Weet ook dat je veel leuke behangoverschotjes kan vinden via tweedehandssites en kringwinkels, wat het nog goedkoper maakt. Ook online kan je zeker je gading vinden. Voor je behangpapier bestelt, meet je best hoeveel rollen je nodig hebt. Kies je voor behangpapier met een patroon, dan heb je altijd wat verlies en heb je dus meer papier nodig.

Leuk om weten! Behangwinkel Priem in de Zuivelburgstraat te Gent bestaat al 81 jaar (!) en is van boven tot onder volgestouwd met retro behangpapier! De moeite waard!
Nog een leuke tip! Muurstickers zijn in! Je kan daarin je creativiteit de vrije loop laten en massa’s zotte ideetjes uitwerken.

6. Maak van je lieve babykamer een stoere jongens-of meisjeskamer
Is je baby al wat groter? Met een paar kleine aanpassingen en weinig geld, maak je voor je peuter een nieuw droomplekje. In de tweedehandswinkel vind je zeker een mooi groot bed. Gebruik in het begin nog zo’n bedafsluiting zodat je kleine hummel er niet uit kan vallen. Breng zeker eens een bezoekje aan de kringwinkel want daar vind je zeker toffe spullen zoals een retro speelgoedbak, vintage speelgoed, oude kinderboekjes of stoere posters om de kamer een nieuwe look te geven!

En nu genieten maar! 
De gedroomde kinderkamer waar jij vroeger misschien zelf van droomde is eindelijk klaar...geniet dus mee met je kleine monstertjes. Slaap zacht!

 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be