Home > Zwangerschap > Artikel

Tips voor de perfecte babyuitzet

Rond de vierde à vijfde zwangerschapsmaand begin je best aan het verzamelen van je baby-uitzet. Je kan natuurlijk alles gloednieuw in de babywinkel gaan kopen of alle spullen op je geboortelijst zetten, maar mama’ s die het liever economischer aanpakken kunnen hun baby-uitzet op andere manieren bij elkaar sprokkelen. Je hebt dan ook negen maanden de tijd om van winkel naar winkel te hollen (behalve in de laatste maanden, dan ga je slenteren), alle (web)shops af te snuisteren naar dat ene perfecte wiegje of uren na te denken over het eerste babypakje dat je baby zal dragen. Leuke spullen verzamelen doe je voor jezelf, want je kleintje weet niet of hij/zij slaapt in een tweedehands bedje of rondrijdt in een spiksplinternieuwe wandelwagen met alles erop en eraan. Lees dus eerst hieronder onze tips, voor je jullie bankrekening begint te plunderen...

1. Vraag rond bij (schoon)zussen, vriendinnen of collega’s
Je bent waarschijnlijk niet de eerste in je omgeving die aan kindjes begint.
Babykleertjes, wiegjes of kinderwagens worden vaak niet lang gebruikt, en zijn dus zeker niet versleten. Dus misschien kan je ze wel van iemand lenen? Soms hoef je het zelfs niet te vragen en staan ze met dozen vol leuke spullen aan je deur.

2. Ga op zoek naar tweedehandsspullen
Voor je duizenden euro’ s gaat uitgeven aan een kinderkamer, kinderwagen, een park enbabykleertjes, zoek je best eerst naar fijne tweedehandsspullen. Zelf heb ik bijna alles tweedehands gekocht en mijn twee kindjes zijn daar toch ook groot in geworden hé? Vaak kom je zelfs met originelere spullen naar huis dan wanneer je ze nieuw aankoopt. Hier kan je terecht:
° De tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond Op deze beurzen verkopen gezinnen zelf hun kinderkleding, speelgoed, boeken, babymateriaal en zwangerschapskleding. Maar ook fietsjes en meubeltjes bieden ze er aan. Alles is meestal nog in perfecte staat zijn en vaak kan je nog afbieden . Bovendien kan je die spullen later zelf herverkopen, zodat je nog iets terugkrijgt van je oorspronkelijke investering. Voor een verkoop in jouw buurt surf je best eens naar www.gezinsbond.be
° Rommelmarkten en kringwinkelsWerkelijk de leukste babyspullen, kleertjes en decoratieartikelen voor de babykamer vind je hier terug.  Het is aangeraden om regelmatig te gaan. Als je vroeg gaat, voorkom je dat iemand anders met die ene schat aan de haal gaat. Probeer op rommelmarkten ook te onderhandelen over de prijs. Door bijvoorbeeld meerdere kleertjes te kopen bij één verkoper, kan je soms een goede deal doen.  Een overzicht van de rommelmarkten in je buurt vind je op www.rommelmarkten.be. Voor het adres van een kringwinkel bij jou in de buurt surf je naar www.dekringwinkel.be
° Ook tweedehandswebsites schieten als paddenstoelen uit de grond. www.2dehands.be - www.kapaza.be - www.marktplaats.nl

Tip: Op de website van Kind en Gezin onder www.kindengezin.be/veiligheid/huis-en-tuin/kinderartikelen/ vind je een handige basislijst van artikelen die je in huis moet hebben bij de komst van een baby en waaraan ze moeten voldoen. Gebruik deze checklists en controleer het gerief altijd op slijtage en ontbrekende stukjes, vooral wanneer je een autostoel of een bedje koopt.

3. Schuim stockverkopen in je buurt af
Op www.stockverkoopadressen.com vind je alle data en adressen van stockverkopen van babywinkels. En men informeert je over waar je baby-artikelen kan kopen uit falingen en overstocks, zelfs van grote merken.

4. Maak zelf babykleertjes
Tegenwoordig zijn er meer dan genoeg naai-, brei- en haakboeken. Ook op blogs vind je patronen om zelf babykleertjes te maken. Het is niet alleen goedkoper, je baby zal hiermee ook een uniek stuk dragen. En jij bent extra fier omdat je het zelf gemaakt hebt. 

5. Open een geboortelijst
Pas als je zeker weet wat je echt nog nodig hebt, kan je een winkel in je buurt of online uitkiezen waar je een geboortelijst aanlegt. Zo ben je zeker dat je niet met 20 slabbetjes of 10 body’ s te veel zit. Drie maanden voor de geboorte ga je er langs en laat je je deskundig adviseren door de verkoopster of je legt zelf online een geboortelijst aan. Op pagina ... vind je een handig overzicht van webshops waar je een online geboortelijst kan samenstellen. Trap niet in de verkoopspraatjes, jij weet als geen ander wat je kind nodig heeft! Uit eigen ervaring weet ik dat veel aangeschafte spullen helemaal niet gebruikt worden.Conclusie: Zorg dat je de belangrijkste spullen al voor de bevalling in huis hebt. Het is echt niet leuk om te wachten op iets van je geboortelijst als je het direct nodig hebt. Ik denk maar aan wieglakentjes, het babybadje, het verzorgingskussen en de verzorgingsproducten, de eerste kleertjes, een draagdoek en de eerste autostoel. Koop alleen het hoognodige. Mis je nog iets? Dan kan je dat altijd daarna nog aankopen.

Nog wat tips nodig? Check zeker eens de mamablog van onze redactrice Lobke waar ze al haar baby essentials verklapt. 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be