Home > Baby > Artikel

Hoe beleeft mijn baby zichzelf tijdens zijn eerste levensmaanden?

Je baby ervaart zichzelf op een totaal andere manier dan de manier waarop jij jezelf als ouder ervaart
Jij leeft vanuit je denken en vanuit je gevoelens, die nauw met elkaar verbonden zijn. Je verstand is je controlekamer van waaruit je alles registreert, ordent en beheerst. Vanuit je denken organiseer je je leven. Je gedachten zijn bezig met de dag van morgen of met het verleden, maar zijn niet verankerd in de beleving van het moment zelf. Denken is een zeer nuttig instrument tot zolang mensen hun denken zelf bepalen, maar meestal gaan gedachten met mensen op de loop en kunnen mensen hun gedachten niet zelf besturen. Je gevoelens gedachten overheersen dus je innerlijke gewaarwordingen in je lichaam, die je vaak niet eens meer gewaarwordt. Je innerlijke, lichamelijke levendigheid is onder de controle van het verstand gebracht en daardoor heb je het contact met de bruisende kracht en volheid verloren.

Deze manier van leven is heel gewoon voor alle volwassen mensen, maar eigenlijk heel vreemd ten opzichte van onze natuur als mens: je kan onze leefsituatie vergelijken met een persoon die midden in de natuur woont; dichtbij is er een bruisende, snel stromende rivier, maar nog dichterbij is er een snelweg waar druk verkeer overheen raast. Deze mens kan daardoor het geruis van de rivier niet meer horen en verliest ook het contact met de andere geluiden in de natuur. Na een aantal jaren kan hij zich zelfs niet meer voorstellen dat er een bruisende rivier bestaat en dat er echte geluiden in de natuur zijn. Als hij dan mensen tegenkomt die hem vertellen dat hij een bruisende rivier kan horen en prachtige natuurgeluiden, dan verklaart hij deze persoon voor gek. De vergelijking maakt duidelijk hoe jullie als ouders leven: het geruis van de snelweg zijn je gedachten en oordelen die eraan verbonden zijn en die altijd doorrazen. De bruisende rivier is de levensstroom van energie in je lichaam en de geluiden van de natuur zijn de diepere trillingen binnen in jezelf. Er is echter veel kans dat als iemand je vertelt dat hij dit allemaal binnen in zichzelf ervaart, je deze voor gek verklaart omdat je zoiets zelf nog niet hebt beleefd.

Maar als je bereid bent om naar gekkenpraat te luisteren en je vaste overtuiging even los te laten, dan weet je uit de biologieles dat je voor het grootste deel uit water bestaat. Dus er is wel degelijk een innerlijke waterstroom binnen in ons lichaam, in ons bloed, lymfesysteem maar ook in onze cellen en met gevoelige apparatuur is die ook te meten. Het zou dus kunnen dat Aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van Australië, op meer dan veertig verschillende plaatsen in hun lichaam hun hartslag voelden.
Relevante thema's: hartenwens, gedachten, beleving, eerste levensmaanden, bewustzijn, denken, levenskracht

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be